Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржана едукативна предавања на тему вршњачког насиља за србачке основце

Одржана едукативна предавања на тему вршњачког насиља за србачке основце

У циљу спречавања малољетничке деликвенције и вршњачког насиља, полицијски службеници Полицијске станице Србац, одржали су у сриједу 23. новембра едукативна предавања за ученике осмих и деветих разреда Основне школе “Јован Јовановић Змај“ Србац.

Предавања су одржана у склопу превентивне кампање под називом “Стоп вршњачком насиљу“ коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске,

Циљ предавања јесте да се ученици информишу о свим видовима вршњачког насиља, како их препознати и како превентивно дјеловати у циљу спречавања истог, као и које су санкције предвиђене за малољетне извршиоце у случају почињеног прекршаја и кривичног дјела.

У складу са формираним мултисекторским тимом “Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза“, којег чине представници школских установа, Центра за социјални рад и Полицијске станице Србац, константно се остварује сарадња са истима са циљем превентивног дјеловања у сузбијању разних видова вршњачког насиља, алкохола, злоупотреба опојних дрога и других облика малољетничке деликвенције.