Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Објављен Јавни позив за новчанe подстицајe за капиталне инвестиције

Објављен Јавни позив за новчанe подстицајe за капиталне инвестиције

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обавјештава пољопривреднике да је данас објављен Јавни позив за подношење пријава за одобравање новчаних подстицаја за капиталне инвестиције у 2022. години.

Јавни позив је отворен 30 дана од дана објављивања.

Из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске подсјећају пољопривреднике на обавезу ажурирања података у Регистру пољопривредних газдинстава и Регистру корисника подстицајних средстава за развој пољопривреде и села у Српској, што је један од услова за остваривање права на кориштење новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села.

Пољопривредна газдинства која нису извршила редовно годишње ажурирање података неће моћи остварити право на подстицајна средства за капиталне инвестиције.

Носиоци породичних пољопривредних газдинстава обавезни су Пореској управи Српске пријавити обавезу доприноса за 2021. годину у складу са прописима о доприносима, те измирити обавезе по основу накнаде за противградну заштиту за 2021. годину у складу са прописима о противградној заштити.

Пољопривредна газдинства уписана у Регистар газдинстава сваке године, од 1. јануара до 15. маја, обавезно пријављују надлежној организационој јединици АПИФ-а податке о начину коришћења регистрованог земљишног посједа, то јест податке о засијаним, односно засађеним пољопривредним културама на регистрованом пољопривредном земљишту и врстама и тренутном бројном стању сточног фонда.

Породично газдинство уписује се у Регистар газдинстава као комерцијално или као некомерцијално газдинство.

Јавни позив заинтересовани могу пронаћи на сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, као и на сајту Агенције за аграрна плаћања Републике Српске.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish