Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Објављена коначна ранг листа, одобрене стипендије за 86 студената

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић објавио је данас коначну ранг листу стипендиста за школску 2020/21. годину на којој се нашло 86 студената државних и приватних факултета.

Стипендије су одобрене за 64 студента високошколских установа које се финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије и 13 студената високошколских установа које се не финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије. Њима ће бити исплаћене стипендије у седам рата по 100 KМ.

Одобрене су стипендије и за двоје студената из категорије социјалног статуса и ученика генерације Центра средњих школа “Петар Кочић” који ће такође добити седам мјесечних стипендија по 100 KМ.

За шесторо студента који се налазе на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања биће једнократно исплаћено 700 KМ.

У односу на прелиминарну ранг листу, један број студената је одустао од стипендије општине Србац како би прихватио стипендију ресорног министарства и других јавних извора финансирања, док се неколико студената који испуњавају услове, а који су имали најмањи број бодова по важећим критеријумима, није нашло на коначној ранг листи због ограничених средстава за стипендирање у овој години која су планирана у износу од 60 хиљада KМ.

О тачном датуму потписивања уговора студенти ће бити благовремено обавијештени.

Kоначну ранг листу стипендиста можете погледати на огласној плочи у згради општинске управе и на нашој интернет страници ОВДЈЕ.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *