Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Обука на тему дигитализације управљања пољопривредним земљиштем у сриједу 17. фебруара

У оквиру пројекта DeveloPPP „Дигитализација општинског управљања земљиштем“, у сриједу 17. фебруара организује се обука за пољопривредна газдинства за коришћење AgroLIFE платформе за дигитално управљање пољопривредним земљиштем.

Обука ће се одржати у новој сали Скупштине општине Србац са почетком у 10 часова.

Пројекат проводе компанија Telegroup i GIZ (Deutsche Gesellschaft fϋr Internationale Zusammenarbeit GmbH), у име њемачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (BMZ) уз подршку BFC SEE мреже (NALED, Привредне коморе РС и Привредне коморе Црне Горе).

Циљ пројекта је унапређење процеса управљања пољопривредним земљиштем које се додјељује путем закупа, којим управља локална самоуправа, односно ресорно министарство.

Током обуке ће представници Telegroup-а говорити о дигиталној апликацији за управљање земљиштем и њеној сврси и упутству за кориштење веб и мобилне апликације, а организоваће се и практични дио обуке.

Јединице локалне самоуправе које учествују у овом програму су Требиње, Приједор, Србац и Брод.

AgroLIFE софтвер, који је развио „Telegroup“, омогућава локалним самоуправама аутоматизовано управљање, преглед и обраду података неопходних за квалитетно управљање земљиштем, као и праћење промјена насталих на парцелама. Уједно, овај софтвер омогућиће и власницима пољопривредних добара да ефикасно планирају, организују и управљају пољопривредном производњом у циљу повећања приноса, укупних прихода и смањења оперативних трошкова. “

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *