Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Обиљежен Савиндан у србачким школама

Обиљежен Савиндан у србачким школама

У србачким основним школама и Центру средњих школа “Петар Kочић” данас је обиљежена школска слава, Свети Сава.

Славски обред у средњошколском центру је извршио свештеник Жељко Сарић а обиљежавању су присуствовали директор школе Миленко Живанић и запослени радници.

Живанић каже да је у школи данас радни ненаставни дан, а због епидемиолошке ситуације ученици ове године нису организовали културно-забавни програм.

На сличан начин Савиндан је обиљежен и у Основној школи “Јован Јовановић Змај“ Србац.

Ломљење славског колача извршио је свештеник Александар Kустурић у присуству управе школе.

“Претходних година за све раднике је био организован заједнички ручак, а ове године су у централној и подручним школама организоване закуске, како би се испоштовале препоручене епидемиолошке мјере”, рекла је директорица Мануела Рађевић Јокић.

Обиљежавање је у знаку епидемиолошких мјера протекло и у школама у Ситнешима и Разбоју.

У ОШ “Вук Kараџић” у Ситнешима организован је свечани ручак за чланове колектива, док је славски обред служио свештеник Ненад Ђурић

„Школска слава симболично је обиљежена у централној школи а због пандемије нисмо одржали светосавску приредбу”, рекла је директорица Весна Савић.

Она је додала да су на свечаности уручени поклони за двоје радника који су радни вијек провели у овој школи, а својим радом су значајно допринијели њеном развоју.

Школску славу Савиндан данас су ломљењем славског колача и заједничким ручком обиљежили су и запослени у ОШ “Доситеј Обрадовић“ Разбој. Ручак је организован у подручној школи у Kукуљама, којем су, због сложене епидемиолошке ситуације, присуствовали само чланови колектива, без званица.

У пријеподневним часовима ученици и наставници централне школе у Разбоју су присуствовали светој литургији у храму Преображења Господњег гдје је припремљен пригодан програм у част првог српског светитеља и просветитеља и подијељени пакетићи.

Светосавски пакетићи су дијељени и у другим храмовима широм србачке општине а малишани су том приликом припремили пригодне рецитације.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish