Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Обиљежен Међународни дан школских библиотека у основној школи у Ситнешима

Обиљежен Међународни дан школских библиотека у основној школи у Ситнешима

У Основној школи “Вук Караџић” у Ситнешима од 24. октобра до 4. новембра обиљежен је Међународни дан школских библиотека који се у свијету обиљежава од 1999. године сваког четвртог понедјељка у мјесецу октобру.

Овај догађај треба да укаже на важну улогу библиотеке у остваривању школских циљева, образовања и васпитања.

С тим у вези, библиотечки кутак школе у Ситнешима је послужио да ученицима, осим лектире, представи и друге књиге које њихова библиотека посједује, попут енциклопедија, књига о познатим научницима, историјским књигама и слично.

Међу представљенима су и двије књиге поезије некадашњих ученица ове школе, Невене Тривунић и Лидије Ножанић, те књига прича „Алманах“ у којој се налази и награђена прича још једне бивше ученице, Милене Берић.

“Овако смо жељели да покажемо колико смо поносни на наше ученице али и да подстакнемо друге ученике да пишу, уколико имају талента, вољу и жељу”, кажу у школи.

У оквиру обиљежавања Дана школских библиотека ученицима нижих разреда одржан је библиотечки час како би им приближили библиотеку, који је посао библиотекара, како се понашати у библиотеци, те колико је читање важно и корисно. Ученици су, такође, били укључени у израду паноа и ликовних радова на тему библиотеке, односно њихових најдражих књига.

Библиотеке су ризнице знања, а знање је благо које сваког власника свугдје прати, каже пословица, па зато – читајте, јер читање је и забавно и корисно”, поручују из ситнешке школе.