Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Обиљежена прва годишњица рада Удружења жена Србац

Удружење жена Србац данас је обиљежило прву годишњицу постојања и успјешног рада. Тим поводом у холу Дома културе организован је пригодан програм и продајна изложба радова и производа чланица удружења.

Посјетиоцима се обратила предсједница удружења Весна Смиљанић, која је поменула неке од значајнијих пројекта и активности који су реализовани током прве године постојања.

“Тачно прије годину дана на овом мјесту сам објавила да је Србац добио прво Удружење жена. Данас сам срећна и поносна, јер обиљежавамо нашу прву годину рада, која је била изузетно тешка због пандемије вируса корона. Пресрећне смо што смо успјеле много тога урадити уз отежавајуће околности. Први заједнички рад била је израда заштитних маски и опреме за ромску популацију, штићенике дома “Рада Врањешевић“ Бања Лука и србачке медицинске раднике, а након тога услиједила је производње сока од вишања, учешће у пројекту Фарма 2, узгој љековитог биља, прављење зимнице и бројне друге активности“, рекла је Смиљанић.

Она је додала да им је много значило гостовање на радијским и телевизијским емисијама гдје су имале прилику да широј јавности представе свој рад. Чланице удружења су организовале сајмове у Српцу и узеле учешће на сајмовима који су организовани у другим општинама и градовима.

“Посебно нам је драго што су у продајну понуду Kрајишке куће у Бањалуци ушли наши производи, тачније пекмез од шљива које смо заједно израдиле и медењаци Маре Митрић“, каже Весна.

Истиче да је поносна на све жене у удружењу, јер, како каже, само заједно могу реализовати све планове и остварити високе циљеве.

Ове године у плану је организовање четири сајма, затим Урбан фест, који прошле године није одржан због мјера које су биле на снази, а и ове године грађани ће имати прилику да уживају у богатим окусима зимнице и љепоти ручних радова.

“Заиста свашта планирамо и надамо се да ће нам епидемиолошка ситуација дозволити да реализујемо све зацртано, а сада могу поменути да планирамо одржати дводневни сајам поводом 8. марта, који ће бити одржан 7. и 8. марта у центру Српца“, каже Весна и захваљује Општини Србац, Центру за културу и спорт, Радио Српцу и бројним појединицима и фирмама који су у протеклој години подржали њихов рад на било који начин.

Обиљежавању годишњице удружења испред Општинске управе присуствовали су замјеник начелника општине Владимир Гужвић и начелници општинских одјељења Душко Митрић и Марко Михољчић.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *