Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Обезбијеђена средства за наставак радова на друштвеном дому у Разбоју Љевчанском

Обезбијеђена средства за наставак радова на друштвеном дому у Разбоју Љевчанском

Изградња друштвеног дома у Разбоју Љевчанском биће ускоро настављена захваљујући Влади Републике Српске која је за завршетак овог објекта обезбиједила средства у износу од 100 хиљада KМ.

Предсједник грађевинског одбора, Јордан Kуваља, каже да је тендер за избор извођача расписан 24. септембра ове године и додаје да је до сада урађено око 65 одсто радова.

“Захваљујући Влади Републике Српске створени су услови за наставак радова на овом објекту а извршиће се уређење вањске фасаде, изградња надстрешнице, постављање лименог подашива, набавка унутрашње столарије, односно 14 врата, унутрашње уређење, увођење електричних инсталација, санитарија, вентилација и други радови у циљу стварања услова да објекат до краја године добије изглед као што је предвиђено пројектом”, рекао је Kуваља.

Он истиче да се тиме стварају одлични услови за богатији културни живот села а нарочито за рад Ансамбла народних игара “Лијевче” који тренира у дому већ годину дана и који је угостио на својим наступима бројна културно-умјетничка друштва, међу којима и фолклорни ансамбл из Мексика.

“У дому ће бити и други садржаји неопходни за рад мјесне заједнице и мјештана, организоваће се разне едукације, састанци и други садржаји из друштвеног живота села”, рекао је Kуваља.