Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Новогодишњи пакетићи за основце у неколико србачких села

Новогодишњи пакетићи за основце у неколико србачких села

У православном храму Свете Марије Магдалине у Kаоцима ових дана су дјеци подијељени пакетићи поводом Светог Николе и предстојећих божићних празника.

Поклоне је обезбиједио посланик Уједињене Српске у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Милан Петковић. Он је и претходних година даровао пакетиће за ученике подручне школе у Каоцима, али и друге вриједне донације. Овог пута, за дјецу из родног села, обезбиједио је 60 пакетића.

Петковић каже да су се ученици обрадовали поклонима и истиче да је потребно на разне начине мотивисати младе да свој живот граде на селу.

“Организовали смо подјелу пакетића за дјецу из Kаоца и дјецу која воде поријекло из нашег села. Око 50 њих је преузело пакетиће од Дједа Мраза који је дошао у кочијама, што је за њих био посебан доживљај, а за ову прилику најмлађи су припремили рецитације. Помоћ нам је пружио протонамјесник Александар Kустурић и мјештани који су се укључили у организацију. Заиста ми је драго што на овакав начин можемо да усрећимо дјецу која су наша будућност”, рекао је Петковић.

Поводом Светог Николе, одборник СНСД у Скупштини општине Србац, Александар Бабић уручио је пакетиће ученицима првих разреда из Ножичког, Ћукала, Пријебљега, Ситнеша, Лепенице и Срђевића.

“Пакетићи су уручени за 21 првачића и ово је трећа година заредом како имам задовољство да најмлађима уручим поклоне и с њима подијелим радост предстојећих празника”, рекао је Бабић и додао да ову традицију планира наставити и наредних година.