Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Новогодишња честитка начелника општине и предсједника Скупштине општине

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић упутили су заједничку честитку свим грађанима општине Србац поводом наступајуће 2021. са жељом да нам донесе више среће и здравља и да коначно иза себе оставимо тешке тренутке по којима ћемо највећим дијелом памтити одлазећу 2020. годину.

У честитки се наводи да смо већ мјесецима суочени са пандемијом вируса корона која је оковала цијели свијет и оставила значајне посљедице на економски, социјални и друштвени живот, промијенивши из коријена животне навике и уносећи бригу и стријепњу у нашу свакодневицу.

„Србац се успјешно борио са невидљивим непријатељем, захваљујући мјерама превенције које су се правовремено примјењивале и дисциплини грађана који су показали одговорност у овако тешкој ситуацији и нису доводили у ризик властито здравље као и здравље својих суграђана, што је резултирало мањим бројем заражених у односу на неке друге општине и градове у земљи и свијету.

Нажалост, један број наших суграђана није изборио најважнију животну битку, подијеливши тако судбину готово два милиона људи на читавој планети који су преминули од посљедица новог вируса. Дајемо себи за право да вјерујемо да ћемо наредне године однијети побједу над овом пошасти и да ћемо се постепено враћати у нормалне животне токове, како бисмо се максимално посветили свеукупном развоју и напретку наше локалне заједнице.

И у таквим околностима, живот у вријеме пандемије није у потпуности стао, јер су се одвијале бројне инвестиционе активности које су резултирале изградњом нових путева и водоводне мреже, санацијом јавне расвјете, обнављањем школа и мјесних домова и санацијом одбрамбеног насипа.

У потпуности је извршен План капиталних инвестиција у износу од 5.7 милиона KМ, који је крајем ове године чак и надмашен јер су реализовани још неки пројекти за које су стигла додатна средства од Владе Републике Српске, чију подршку смо имали не само ове, већ и током свих претходних година.

Успјели смо у посљедњим данима ове одлазеће године формирати законодавну и извршну власт и усвојити најважније буџетске документе, основе економске политике и друге важне одлуке како бисмо спремни дочекали будуће изазове.

Имамо многе планове за наредну годину, али један од најважнијих је да задржимо нашу омладину и омогућимо им адекватне услове за живот и заснивање породице, а то ћемо између осталог учинити изградњом стамбене зграде за младе брачне парове, додјелом пластеника за младе на селу, отварањем новог погона уз помоћ аустријског инвеститора, изградњом новог вртића и разним пронаталитетним и другим мјерама којима ћемо олакшати живот будућих генерација.

Основни предуслов за то је да изађемо као коначни побједници из ове, нимало завидне епидемиолошке ситуације и да сачувамо што већи број људских живота што је најважнији приоритет у овом тренутку. Зато вас молимо да и даље будете самосвјесни и одговорни, поштујете све прописане мјере и помогнете људима око себе који нису у стању да воде бригу о властитом здрављу и егзистенцији.

У увјерењу да ће нам наредна година донијети много више радости и просперитета, желимо вам да је дочекате у срећи и радости, без већих окупљања и само са најближом породицом у циљу очувања здравља свих нас“, наводи се у заједничкој честитки.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *