Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Нови пехар за Зорана Митраковића на изложби птица у Тешњу

Нови пехар за Зорана Митраковића на изложби птица у Тешњу

Узгајач голубова Зоран Митраковић (17) из Српца освојио је шампионски пехар за свог голуба расе “македонски ружан” ​na 15. међународној и 21. међуградској изложби ситних животиња која је протеклог викенда одржана у Тешњу.

На изложби коју је организовало Удружење за узгој и заштиту ситних животиња из Тешња нашло се стотину излагача из пет земаља региона који су изложили више од хиљаду експоната голубова, али и перади, кунића, украсних птица и акваријумских рибица.

Ово је ново признање за младог Српчанина након што је на својој првој орнитолошкој смотри у новембру прошле године у Добоју његов „дубички превртач“ постао шампион а у децембру на 18. државној смотри у Зеници „македонски ружан“ је такође добио највише поена стручног жирија.

Љубав према голубовима Зоран гаји од првог разреда основне школе а у свом голубарнику има око 40 голубова, међу којима и неколико ријетких врста.

Најзаслужнији за то је његов рођак Ђуро Митраковић, велики узгајивач ситних животиња, који је по броју освојених награда на домаћим и међународним изложбама међу трофејнијим на овим просторима и који му помаже савјетима.

У плану му је да прошири голубарник у којем ће се, након добре селекције, наћи око 100 примјерака који ће имати потенцијал за будуће изложбе.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish