Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

НВО Миленијум: Помоћ социјално угроженима и радионице за младе

Невладина организација “Миленијум“ из Српца, у сарадњи са Центром за социјални рад, прошле седмице је додијелила четири пакета хране социјално угроженим породицама.

Предсједница Миленијума Санела Видовић каже да је вриједност једног пакета 100 KМ а средства су обезбијеђена током акције “Један слаткиш-једно дијете“. Она захваљује донаторима који су обезбиједили више средстава за новогодишњу акцију него што је очекивано и на тај начин помогли да се обрадују четири породице којима је помоћ потребна.

“Током акције смо прикупили већу количину слаткиша за поклон пакетиће дјеци из социјално угрожених породица, тако да нам је остало 400 KМ које смо усмјерили за помоћ грађанима слабијег имовног стања”, рекла је Видовић.

Она је упутила захвалност фирмама Систем екологика, Елипс, Апотека Голић, Авис ДМ, Дијана текстил, KП Водовод, KП Kомуналац, Циклон дуо, Бис протект и појединцу Ненаду Ракићу.

У наредном периоду у плану је провођење активности које су прошле године изостале због пандемије вируса корона, а прва од њих је реализација пројекта “Информиши се“, кога финансира Министарство породице, омладине и спорта, а који за циљ има да се млади више активирају, упознају са волонтеризмом и својим дјеловањем науче много тога новог, али и допринесу развоју локалне заједнице.

Позивају се дјеца и млади од 12 до 25 година да се укључе у радионице које са радом почињу 1. марта.

“Kроз овај пројекат желимо младе више упознати са тим шта је волонтеризам и какве могућности пружа, да им понудимо један од начина на који могу корисно утрошити слободно вријеме. Можда би се млади више укључили у разне активности, али права информација до њих касно долази, зато смо се одлучили да им дамо више информација, да заједно радимо и откривамо нове могућности које нам пружа наша локална заједница“, рекла је Видовић.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *