Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Мјештани Kорова уређивали инфраструктуру у селу

Мјештани Kорова уређивали инфраструктуру у селу

Да су мјештани Kорова међу најсложнијима у србачкој општини, показала је нова радна акција коју су организовали ових дана на чишћењу канала и насипању банкина у дужини од 500 метара на главном сеоском путу који води према омладинском дому и асфалтном игралишту.

Предсједник Савјета мјесне заједнице, Горан Васић, рекао је да су радове у износу од 2000 KМ финансирали мјештани, а помоћ је пружила и Општинска управа која је издвојила 400 KМ.

“Радови су кренули у четвртак а данас смо их окончали. Овај путни правац је сада још уређенији и безбједнији за саобраћај, након што смо прије пар мјесеци на њему поставили нове бетонске цијеви и проширили га за два метра, што нам је помогла Општина са 1650 KМ а остале трошкове у износу од 11 хиљада KМ су такође финансирали мјештани”, рекао је Васић.

Он је похвалио однос локалне и републичке управе према њиховој мјесној заједници и изразио наду да ће заједничким снагама реализовати најважнији пројекат у овом тренутку,а то је асфалтирање дионице пута који спаја Горње и Доње Kорове у дужини од 1600 метара.

„Не сумњам у подршку власти у наредном периоду а мјештани ће се сигурно одазвати у новим радним акцијама како би помогли, јер смо заиста сложни око свих ствари. Изградили смо и септичку јаму у близини дома у Kоровима и уредили игралиште. У ранијим акцијама смо ријешили многе проблеме око воде, струје, расвјете, уређења дома и животне околине“, истакао је Васић.

Прошле године је организовано прво дружење Kоровчана на које се одазвало њих 120 из села и дијаспоре а почетком ове године су се удружили и поставили икону Свете Тројице, заштитника села, у салу која се налази поред православног храма у Kоровима и која служи за сахране, славе и друге догађаје везане за црквени живот села. Икону је израдио мајстор Радован Малешевић а благослов су добили од свештеника кобашке парохије, Славише Топића.

“Главни носиоци и финансијери свих активности били су мјештани Горњих и Доњих Kорова а у плану је да до Васкрса урадимо још двије иконе, Богородице и Исуса Христа, те да уприличимо заједничко дружење“, рекао је Васић.