Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Мјештани Лилића удружени у реконструкцији друштвеног дома

Мјештани Лилића удружени у реконструкцији друштвеног дома

Савјет мјесне заједнице Лилић покренуо је акцију на уређењу друштвеног дома који је изграђен прије готово пола вијека и налази се у дотрајалом стању.

Далибор Ожеговић, предсједник Савјета, каже да су недавно организовали радну акцију на замјени крова а имају у плану да уреде и унутрашњост објекта.

„Скинули смо салонит плоче, промијенили вањске рогове и вјенчаницу крова која је била трула и поставили нови цријеп. Грађевински материјал нам је донирала Општина Србац а у радовима је учествовало око 35 мјештана који се редовно одазивају на овакве и сличне активности“, рекао је Ожеговић.

Имају у плану да од остатка грађевинског материјала покрију и помоћни објекат а након тога планирају реновирати просторије дома.

„Желимо да адаптирамо простор за омладинске активности, рад Савјета мјесне заједнице, али и за разне прославе и друга окупљања мјештана. У дому се већ одржавају нека спортска дешавања, попут стоног тениса, али надам се да ће након санације заживјети у већој мјери“, истакао је Ожеговић.

Додаје да ће простор који је некада био намијењен за рад локалне трговине такође бити искориштен за потребе дома.

„У саставу дома некада је радила продавница која је затворена већ дуже вријеме и нема заинтересованих да је поново отворе тако да планирамо спојити овај дио дома са осталим просторијама и тако добити додатни простор наше активности“, навео је Ожеговић.

Према његовим ријечима, активности у њиховој мјесној заједници су појачане у посљедње вријеме и похваљује добар одзив мјештана који су увијек спремни да раде у корист села.

„Окрчили смо околно шибље које је било зарасло а већ неко вријеме активни смо и у изградњи цркве у нашем селу гдје смо прикупљеним донацијама недавно покрили фасаду на звонику. Имамо идеју да се покуша асфалтирати и паркиг у близини дома, гдје се налази споменик погинулим борцима, па се надамо да ћемо добити подршку донатора и општине“, рекао је Ожеговић.

Ускоро планирају и састанак Савјета мјесне заједнице Лилић како би договарали нове активности у селу, у складу са новом методологијом за рад мјесних заједница, коју је усвојила Скупштина општине Србац, а у догледно вријеме планирано је и одржавање форума грађана, по угледу на некадашње зборове, о чему ће мјештани бити на вријеме обавијештени.