Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“Моје Ножичко” радило на бољитку села и поред пандемије вируса корона

Удружење грађана “Моје Ножичко” из године у годину има све већи број чланова који су спремни да развијају инфраструктуру села, креирају разноврсне садржаје за дјецу и младе, награде најбоље појединце, обиљеже важне јубилеје и на друге начине допринесу бољитку њихове мјесне заједнице, у чему их у протеклој години није спријечила ни пандемија вируса корона.

Ово је један од закључака са пете годишње скупштине удружења која је одржана протеклог викенда у мјесном дому у Ножичком под вођством предсједника удружења Велимира Микулића.

На сједници су усвојени извјештај о раду у прошлој години и финансијски извјештај, те представљени планови за наредни период а извршене су и уплате чланарина од стране присутних делегата скупштине.

“Прошле године смо због епидемиолошке ситуације били спријечени да реализујемо све планиране активности али смо ипак одрадили неколико успјешних акција попут уређења школског игралишта, садње седам садница поред игралишта, кошења зеленила у парку код споменика и других”, рекао је Микулић.

Иако није одржано традиционално дружење под називом “Раде кува гра’ “ због ограниченог броја људи који се могу окупљати на јавним мјестима, чланови удружења су организовали неколико мањих скупова на којима су се дружили и договарали будуће активности, уз поштовање прописаних епидемиолошких мјера.

Тако су крајем августа, уочи крсне славе села Велике Госпојине, приредили дружење уз роштиљ за најмлађе чланове удружења и притом са 200 KМ наградили ученика генерације ОШ “Јован Јовановић Змај” Србац, Тину Врховац, која живи у Ножичком. Организовали су и спортско-рекреативна дружења на адаптираном игралишту за одбојку на пијеску.

“На сличан начин смо почели и ову годину посјетивши најстаријег становника села, али и Српца и шире, Љубомира Дабића који је у јануару прославио 100. рођендан. Однијели смо му на поклон торту са рођенданским свјећицама чему се јако обрадовао. Поносни смо и на нашу младу мјештанку Марију Шарић којој смо упутили јавну честитку што је другу годину заредом написала најљепше писмо Дједа Мразу у склопу традиционалне акције Пошта Српске”, рекао је Микулић.

Удружење “Моје Ножичко”, које до сада броји око 260 чланова, од свог оснивања реализовало је бројне друштвено-корисне активности, попут уређења спомен парка у центру села, изградње дјечијег игралишта у кругу школе, постављања табле и фигура за вањски шах, као и клупа за сједење, чишћење и уређење локалитета код извора „Ђукин бунар“ и слично.

Нарочито успјешна је била 2019. година у којој су радили на реконструкцији и проширењу мјесног дома, изградњи надстрешнице са клупама и столовима на дјечијем игралишту, садњи чемпреса у кругу школе и уклањању дивље депоније на извору питке воде у селу, а организовали су и успјешно вечерње дружење у дому уз наступ ансамбла Здравка Ћосића из Бањалуке, мини концерт Микуле и дјечију приредбу ученика подручне школе из Ножичког, уз бесплатну храну за све посјетиоце.

“Имамо бројне планове за ову годину а реализација ће зависити од епидемиолошке ситуације. Договорили смо на скупштини да се у будућем периоду наши чланови на транспарентнији и приступачнији начин обавјештавају о свим активностима путем периодичног билтена”, рекао је Микулић.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish