Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“Мотајички вук” освојио друго мјесто на фестивалу у Турској у конкуренцији 35 ансамбала

“Мотајички вук” освојио друго мјесто на фестивалу у Турској у конкуренцији 35 ансамбала

Чланови Фолклорног удружења грађана “Мотајички вук” из Ситнеша налазе се већ шест дана у популарном турском љетовалишту Саримсакли гдје су учествовали на фолклорном фестивалу “Sarimsakli Trophy 2022” и остварили запажене резултате.

У конкуренцији 35 ансамбала са Балкана, “Вукови” су освојили друго мјесто у категорији Најбоља кореографија (сценски приказ) за кореографију “Врањанска свита”.

Умјетнички руководилац Ратко Лаловић рекао је да се ради о престижном фестивалу који је ове године одржан јубиларни двадесети пут.

“Било је добрих и квалитетних кореографија али је наша “Врањанска свита” заиста оставила јак утисак. Kомплетна екипа Мотајичког вука је поносна што се у Србац враћа са овим значајним признањем”, рекао је Лаловић.

Додаје да су се током боравка у Саримсаклију пријавили и за учешће у спортском такмичењу на плажи “Игре без граница” гдје су такође освојили одлично друго мјесто.

“Јако лијепо овдје проводимо вријеме још од кад смо кренули из Српца и стигли 30. јуна у Софију гдје смо посјетили наше пријатеље из ансамбла “Здраветс” и с њима провели дан у обиласку града. У Саримсаклију смо од 1. јула гдје смо се упознали са комплетном регијом Ајвалик и посјетили живописно острво и старо грчко рибарско насеље Чунда. Ишли смо и на цјелодневно крстарење архипелагом од 25 острва, посјетили егзотичне плаже и купали се на отвореном мору. На броду је организована забава, такмичење у плесању и фиш пикник”, рекао је Лаловић.

Фестивал фолклора у Саримсаклију трајао је два дана а организован је и дефиле улицама града гдје су се наши фолклораши дружили са учесницима из других земаља и локалним мјештанима.

“Наш боравак у овом љетовалишту се завршава вечерас када крећемо у Истанбул. Сутра ћемо крстарити Босфором и обићи највеће знаменитости турске престонице”, истакао је Лаловић.