Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Миња Бајагић на кампу подмлатка Црвеног крста Републике Српске

Миња Бајагић на кампу подмлатка Црвеног крста Републике Српске

У организацији Црвеног крста Републике Српске у Ријечанима Горњим код Модриче 27. јула је почео камп подмлатка Црвеног крста Републике Српске на којем учествује и активна омладинка Црвеног крста Србац, Миња Бајагић.

Камп је окупио око 50 чланова подмлатка из читаве Републике Српске и трајаће до 1. августа.

Млади ће имати прилику да кроз интерактивну методологију рада прошире своје знање и стекну нове вјештине кроз учење о дисеминацији, значају и вриједностима Црвеног крста, о солидарности са младима, првој помоћи и менталном здрављу, о заштити животне средине и здравља (репродуктивно здравље, болести зависности, трговини људима, сигурности на интернету), те стекну нова знања и у области екологије и заштити животне средине.

О свим темама на камповима ће говорити искусни инструктори Црвеног крста Републике Српске обучени кроз области, које ће бити представљене управо током трајања кампа.

На истом локалитету од 10. до 15. августа биће одржан и камп омладине Црвеног крста РС.

Кампови за омладину и подмлатак традиционалне су активности Црвеног крста Републике Српске, који из године у годину окупљају велики број младих заинтересованих да учествују у активностима ЦКРС, те квалитетно потроше слободно вријеме, стекну нова искуства и знања, и науче много корисних ствари.