Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Међународни шампионат у каратеу 28. и 29. маја у Српцу

Међународни шампионат у каратеу 28. и 29. маја у Српцу

Kарате клуб Борац из Српца, у сарадњи са Центром за културу и спорт, организује 28. и 29. маја ове године међународни шампионат у карате у спортској дворани “9. јануар” у Српцу.

Ова карате манифестација посљедњи пут је одржана у Српцу 2019. године, када је учешће узело око 150 такмичара из земаља бивше Југославије, а прошле и претпрошле године је отказана због пандемије вируса корона.

Тренер клуба Љубомир Тадић каже да се ове године очекује још већи број учесника а највећи број каратиста требао би стићи из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе, Словеније и Хрватске.

„Такмичења ће се организовати у катама и борбама појединачно и екипно у мушкој и женској конкуренцији а најуспјешнијима ће бити додијељени пехари, медаље и дипломе“, рекао је Тадић.

Поред такмичења, у плану је и организација стручно-тренерског семинара са презентацијом борилачких вјештина од стране искусних учитеља, попут каратеа, кунг фуа, кик бокса, џију џицуа, нинђуцуа, самоодбране и других.

Подршку у организацији шампионата пружиће и Општина Србац у склопу календара културно-спортских манифестација које се финансирају из општинског буџета.