Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Карате мајсторије у Српцу изводило 180 такмичара

Карате мајсторије у Српцу изводило 180 такмичара

Kарате клуб “Борац” био је јуче домаћин међународног шампионата у каратеу који је одржан у Спортској дворани “9. јануар” у Српцу.

Учешће је узело око 180 учесника из 15 клубова из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије. Најбоље резултате је остварио Kарате клуб “Реи” Зеница, док је “Борац” освојио шест златних медаља.

Такмичење је организовано у катама и борбама појединачно и екипно у мушкој и женској конкуренцији, а најуспјешнијима су додијељени пехари, медаље и дипломе. На такмичењу је судило 15 судија.

Тренер KK “Борац”, Љубомир Тадић, каже да је задовољан како је протекло такмичење, с обзиром да је пауза трајала двије године због пандемије вируса корона. Он је упутио захвалност учесницима, Центру за културу и спорт на уступљеном простору и Општини Србац која је пружила финансијску подршку овом догађају.

Поред такмичења, организоваан је и стручно-тренерски семинар са презентацијом борилачких вјештина од стране искусних учитеља.

Манифестацију је отворио начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

“Задовољство нам је што имамо прилику да будемо домаћини овог такмичења и честитам Kарате клубу “Борац” на организацији, а учесницима желим срећу”, рекао је Михољчић.

Тренер Љубомир Тадић каже да се појединачни резултати обрађују и да ће бити накнадно објављени.