Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Медаља заслуга за народ уручена Дому здравља Србац

За изузетне заслуге и допринос у организовању, спровођењу и пружању медицинске помоћи, спасавању људских живота, као и сваки други вид подршке и улагања херојских напора у борби против пандемије Ковид-19, изазване вирусом корона, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је поводом Дана Републике Српске одликовала Дом здравља Србац, Медаљом заслуга за народ.

Одликовање је директору Дома здравља Мирку Стојићу уручио министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић у просторијама Административног центра Владе Републике Српске у Бањалуци 22. јануара 2021. године.

Министар је честитао домовима здравља и пожелио им да одликовања са поносом истичу и чувају, јер она остају као вјечни подсјетник на то колико су својим преданим радом, трудом и професионализмом заслужни за херојску борбу у спасавању људских живота, на чему су им захвални и Република Српска и њене институције, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

Одликовања су додијељена свим домовима здравља у Републици Српској за изузетне заслуге и допринос у организовању, спровођењу и пружању медицинске помоћи, спасавању људских живота, као и сваки други вид подршке и улагања херојских напора у борби против пандемије ковида 19, изазване вирусом корона.

За ове заслуге предсједница Републике Српске одликовала је и друге хероје 2020. године у борби против пандемије вируса корона – Универзитетски клинички центар Републике Српске, све болнице у Републици Српској, Институт за јавно здравство Републике Српске, Фонд здравственог осигурања Републике Српске, као и Републичку управу цивилне заштите Републике Српске

Директор Дома здравља Србац, Мирко Стојић рекао је да су сви запослени у здравству најзаслужнији у борби против вируса корона и да ће их ово одликовање подсјећати на њихову хуманост, преданост професији али и на тешке тренутке.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *