Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Марко Дринић из Гламочана изборио учешће на Балканском првенству у Бару

Марко Дринић из Гламочана изборио учешће на Балканском првенству у Бару

Марко Дринић, члан Kлуба борилачких спортова “Стапарски витезови” из Разбоја Љевчанског изборио је наступ на предстојећем Балканском првенству које ће се одржати у Бару од 26. до 28. маја ове године.

Дринић је обезбиједио учешће на Балканском првенству као члан репрезентације Републике Српске захваљујући добрим резултатима на претходним квалификационим турнирима.

Заједно с њим, на првенство у Бар путује и Милана Kачавенда са којом наступа на такмичењима у саставу Kарате клуба “Сенсеи Kарате До” из Нове Тополе.

Kлубови из Разбоја и Нове Тополе остварили су сарадњу која успјешно траје већ дуже вријеме, формиравши екипу која је у протеклом периоду освојила на десетине медаља на важнијим такмичењима у Српској и БиХ.

Марко Дринић из Гламочана већ годинама остварује добре резултате а за успјехе у прошлој години, када је освојио шест медаља, добио је специјално признање на овогодишњем избору најбољих спортиста општине Србац.

Један од највећих успјеха до сада остварио је у марту ове године, на карате првенству у Требињу, када је освојио титулу првака Републике Српске до 13 година.

На државном првенству за дјецу, које је прошлог мјесеца одржано у Зеници, Марко је освојио бронзану медаљу.

Његова клупска колегиница, Милана Kачавенда из Ламинаца и њене сестре Милица, Дуња и Микаела, у својој каријери су до сада освојиле чак 183 медаље на разним такмичењима.