Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Малишани вртића на дјечијој скупштини истакли своја права

Малишани вртића на дјечијој скупштини истакли своја права

Четвртог дана обиљежавања Дјечије недјеље више од 60 малишана предшколског узраста присуствовало је данас дјечијој скупштини која је одржана у скупштинској сали у Српцу.

Међу њима су били полазници двије старије, мјешовите и средње групе који су са представницима локалне власти разговарали о питањима везаним за потребе дјеце.

Малишане су дочекали начелник Одјељења за финансије Зорица Стаменић и секретар Скупштине општине Срђан Бркић који су их упознали да се у скупштини усвајају закони и прописи који су од значаја за све грађане србачке општине, али и друге важне одлуке.

Представници локалне власти су позвали малишане да поштују своје васпитачице који их уче правим животним вриједностима.

Након тога су дјеца затражила да се поштују њихова права у складу са међународном Kонвенцијом о правима дјетета и изнијели своје молбе, међу којима су предњачили захтјеви за нове играчке и справе, дјечије играонице и слично, у чему ће им се изаћи у сусрет јер је у току изградња новог вртића који ће бити пуштен у употребу у идућој години.

Од стране Општинске управе за све малишане обезбијеђени су слаткиши и сокови.

Прије доласка у просторије скупштине, око 20 дјеце из старијих група посјетило је Радио Србац и учествовало у снимању емисије на тему дјечијих права.

Дјечија недјеља у вртићу наставља се сутра када ће бити организован спортски полигон у вртићу и Мала олимпијада у спортској дворани, гдје ће им се придружити и полазници вртића из Градишке.