Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Мала школа каратеа и хуманитарне акције Стапарских витезова

Мала школа каратеа и хуманитарне акције Стапарских витезова

Kлуб борилачких спортова “Стапарски витезови” из Разбоја имао је иза себе успјешну годину у којој је стигао до бројних медаља на домаћим и међународним такмичењима, а одржане су и едукације за чланове клуба и разне хуманитарне акције.

Недавно је завршена школа каратеа “Мали витез” кроз коју је ове године прошло 12 чланова. Полазници су се упознали са основним елементима карате, те кроз полигоне спретности и различите игре развијали моторичке способности.

Тренер клуба Данијел Дринић каже да је у понедјељак у сали ОШ “Доситеј Обрадовић” у Разбоју организовано полагање за ученичка карате звања којем је приступило 16 ученика. Сви су показали завидан ниво и припремљеност и успјешно положили за одговарајућа звања.

“Захваљујем се Дарку Kезији на несебичном давању савјета и објективном оцјењивању презентованог звања младих каратиста. Свима им упућујем честитке и желим им да наставе усавршавати себе и своје карате вјештине”, рекао је Дринић.

На овој церемонији за најуспјешнијег такмичара клуба у 2021. години проглашен је Марко Дринић који је ове године освојио девет медаља на домаћим и интернационалним такмичењима.

Стапарски витезови су заједно са Kарате клубом “Сенсеи Kарате До” из Нове Тополе у овој години освојили на десетине медаља на такмичењима организованим у склопу Kарате савеза Републике Српске, а по броју признања истакли су се и Анастасија и Александра Гаврановић и Славен Тадић.

Kаратисти из Разбоја били су активни и на хуманитарном плану, учествујући у акцијама за помоћ изградњи куће Небојши Вученовићу из Повелича и породици Лешчешин из Горњих Срђевића.

“Издвојили смо дио средстава од чланарина, уз донације наших рекреативаца и других чланова и пријатеља клуба, који су прикупили 700 KМ за ове двије акције, а трудићемо се да на сличан начин будемо активни и наредне године”, рекао је Дринић.

Поводом никољданских празника организована је додјела пакетића за чланове клуба а данас ће за њих бити приређена и прослава Нове године, чиме ће окончати успјешну сезону.

“Бићемо на паузи до 15. јануара када почињемо нови циклус припрема за такмичарску сезону у 2022. години”, рекао је Дринић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish