Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Извор организовао дружење поводом завршетка сезоне

Извор организовао дружење поводом завршетка сезоне

У Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор“ јуче је организована свечаност уз пјесму и торту чиме је обиљежен завршетак ове сезоне.

Дружењу су, поред дјеце и родитеља, присуствовали начелник општине Млађан Драгосављевић, командир Полицијске станице Србац Синиша Шњегота, представници Савеза Удружења за помоћ ментално недовољно развијених лица РС и донатори који помажу рад Извора.

Предсједница удружења Мира Татић захвалила се гостима који су увеличали њихову свечаност, Месној индустрији Нова Топола која је обезбиједила месо за роштиљ, србачкој пиљарници „Мултивитамин“ која је донирала поврће, Маји Ракић из Повелича која је припремила торту и другим донаторима који им помажу током године.

Она је нагласила да крај радне године редовно посвећују родитељима, дjеци и стручном кадру.

“И овај пут смо се потрудили да организујемо опуштено дружење свих људи који су нам драги и који нам помажу. Наш распуст неће трајати дуго јер 6. јула почиње рад са хабарт кадом а радиће и психолог до 22. августа када одлазимо на колективни годишњи одмор. Од 23. августа на љетовање у Игало у Институту за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију боравиће око 30 родитеља и дjеце из удружења“, рекла је Татић и додала да се љетовању сви веома радују.

Татјана Спасојевић, предсједница Савеза “Менерали” Бања Лука, рела је да је Извор један од 33 њихова члана и додала да јој је увијек драго доћи им у посјету.

“Они су активно удружење које напорно ради током цијеле радне године а на лицима њихових корисника и родитеља виде се искрени осмијеси. Од срца честитам руководству овог удружења и свим људима који на било који начин помажу њихове активности“, рекла је Спасојевић

Србачки мотел “Храст“ сваког мјесеца на рачун Извора уплаћује донаторска средства као симболичан начин помоћи, а дружењу је присуствовала представница овог угоститељског објекта, Бранкица Ивановић.

„Задовољство ми је што сам овдjе. С обзиром да сви знамо колико ово удружење значи дjеци са посебним потребама и њиховим родитељима, циљ је био да им помогнемо и омогућимо што боље функционисање, добре услове за рад, одласке на излет и љетовања. Ову активност ћемо наставити и у наредном периоду и надам се да ћемо повећати новчани износ који издвајамо“, рекла је Ивановић.

Предсједница Мира Татић се захвалила Маји Ракић из Повелича која је за њих припремила торту и Дејану Ристићу који је својом музиком и пјесмом био задужен за добру атмосферу.