Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“Здрави залогаји” за србачке малишане на радионици у Удружењу жена

“Здрави залогаји” за србачке малишане на радионици у Удружењу жена

У организацији Удружења жена Србац и Пољопривредног кластера ГЛС, данас је за полазнике вртића одржана радионица под називом “Здрави залогаји“ на којој су малишани, на креативан начин, украшавањем домаћих медањака, учили о здравој исхрани.

Радионица је одржана у изложбеном салону Удружења жена у тржном центру “Фрукта Трејд”.

“Било је ово лијепо дружење са представницима Пољопривредног кластера ГЛС, полазницима вртића и њиховим тетама. Дјеци је било веома забавно, због чега нам је посебно драго. Украшавали су домаће медењаке наше чланице Маре Митрић која за прављење колачића користи мед који производи у свом домаћинству“, рекла је Весна.

Бојана Петровић, руководилац и координатор радионица Пољопривредног кластера ГЛС, рекла је да је циљ радионице био да дјеца уче о здравом начину исхране, али и да се на занимљив начин повежу различите генерације. Петровићева додаје да су малишани кроз игру учили колико је важно конзумирати домаће намирнице познатог поријекла.

“Успјели смо спојити дјецу која похађају вртић и чланице Удружења жена које су генерацијски блиске њиховим бакама. Свима нам је било занимљиво и заиста смо уживали. Kластер ГЛС већ годину дана организује овакве радионице с циљем да се дјеци скрене пажња колико је здрава исхрана важна за сваког човјека и већа је вјероватноћа да ће овако у групи пробати воће, поврће и другу храну коју до сада нису жељели јести”, рекла је Петровић.

Васпитачица Ружица Малешевић истиче да је ово још један вид сарадње са Удружењем жена и додаје да је и дјеци и васпитачицама било задовољство присуствовати данашњој радионици.

“Дјеци је веома важно и интересантно да на начин прилагођен њиховом узрасту усвајају знања, а овакве радионице то засигурно јесу”, рекла је Малешевић.

Ово је била трећа радионица коју је Пољопривредни кластер ГЛС организовао за полазнике вртића, с циљем да се укаже на усвајање здравих навика у исхрани.