Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

За један дан шест нових случајева вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је шест нових случајева вируса корона, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.

Према информацијама из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, три особе тестиране су у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске, а ради се о два мушкарца старије животне доби који имају блаже симптоме и налазе се на кућном лијечењу док је једна жена старије животне доби због тежих симптома задржана у болници.

За три преостале особе за сада немају информације у Дому здравља јер су особе тестиране у другим болничким установама у окружењу, тако да подаци још увијек нису стигли.

На подручју србачке општине тренутно се 48 особа налази у кућној изолацији од чега је 20 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије укупно је заражено 639 особа из Српца од чега се опоравило 593 а преминуло је 26. До сада су издата укупно 2384 рјешења о кућној изолацији од чега је из изолације изашло 2310 лица.

У посљедња 24 часа дошло је до пораста броја обољелих у Републици Српској. Од тестираних 816 лабораторијских узорака, вирус корона потврђен је код 202 особе.

Ради се о 99 мушких и 103 женске особе, од којих су 26 млађе, 131 средње и 45 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 69 особа је из Бањалуке, 20 из Градишке, 17 из Бијељине, 16 из Сокоца, 15 из Пала, по шест из Вишеграда и Српца, по пет из Лакташа, Приједора и Челинца, четири из Источног Новог Сарајева, по три из Добоја, Kозарске Дубице и Теслића, по двије из Брода, Власенице, Зворника, Источне Илиџе, Мркоњић Града, Прњавора, Рибника, Фоче и Шамца и по једна из Дервенте, Kнежева, Kотор Вароша, Модриче, Новог Града, Рудог и Станара.

Пријављена су и два смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона а ради се о особама старије животне доби из Пала и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 42.804 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 2.232 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

Општински штаб за ванредне ситуације упозорава грађане да се досљедно придржавају свих мјера како не би дошло до погоршања епидемиолошке ситуације и појаве већег броја заражених.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *