Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Засједало Предсједништво Борачке организације општине Србац

Засједало Предсједништво Борачке организације општине Србац

Предсједништво Борачке организације општине Србац одржало је у сриједу 5. априла 19. редовну сједницу којом је предсједавао Драган Алексић, предсједник Предсједништва.

Након конструктивне расправе усвојени су годишњи документи који су се нашли на дневном реду, и то Извјештаји о раду Предсједништва и Стручне службе за 2022. и Програми рада за 2023. годину.

Усвојен је и Извјештај о приходима и расходима за 2022. годину те Финансијски план Борачке организације за текућу годину, а донесене су и Одлуке о најнижој цијени рада и висини благајничког максимума за 2023. годину.

Констатовано је да је Борачка организација општине Србац у прошлој години испунила свој програм рада, као и да су финансијска средства трошена намјенски и у складу са финансијским планом.

Посебну пажњу чланови Предсједништва су обратили на приједлог Одлуке о расписивању и провођењу избора у Борачкој организацији општине Србац која је након расправе и усвојена те у форми приједлога упућена Скупштини БО општине Србац на разматрање и усвјање. Приједлогом наведене Одлуке предвиђено је да се избори у мјесним борачким организацијама проведу до 15. јуна, а комплетан изборни процес би требао бити завршен до 31. јула 2023.године.

Чланови Предсједништва су најоштрије осудили недавне догађаје у Дервенти када су од стране предсједника Републике Хрватске одликовани припадници злогласне 103.бригаде ХВО који су на просторима општине Дервента и Посавине починили ратне злочине.

Усвојен је и закључак да се 18. априла текуће године одржи осма редовна сједница Скупштине Борачке организације општине Србац.