Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Завршен јунски уписни рок у средњошколском центру у Српцу

Завршен јунски уписни рок у средњошколском центру у Српцу

У Центру средњих школа “Петар Kочић” у Српцу завршен је први рок за упис ученика у први разред средњих школа.

У гимназију је уписано 19 ученика, у занимања пословно – информатички техничар и техничар ЦНЦ технологија по 18, у фризере 14, бравар-заваривач пет и у занимање механичар мехатронике шест ученика.

Укупно је у јунском року уписано 80 ученика.

Директор школе Миленко Живанић каже да су задовољни овим бројем и додаје да очекују упис и у јулском року, а остала је могућност да се упише још 36 ученика како би план уписа био у потпуности испуњен.

“Ове године је највеће интересовање владало за гимназију, гдје је остало једно слободно мјесто за упис. По шест слободних мјеста је остало за занимања пословно – информатички техничар и техничар ЦНЦ технологија, механичар мехатронике, хидраулике и пнеуматике. За занимање фризер је остало 10 слободних мјеста и за занимање бравар-заваривач седам. Основну школу на подручју општине Србац је завршило укупно 127 основаца, од којих је 63 одсто средњу школу уписало у Српцу, што је бољи проценат него претходних година”, рекао је Живанић.

У јулском уписном року пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње и средње трогодишње школе почиње у понедјељак, 4. јула, а завршава се у сриједу, 6. јула. Резултати уписа биће објављени у петак, 8. јула до 10 часова на огласној табли и интернет страници школе.

Од понедјељка, 11. до петка 15. јула кандидати који нису задовољили услове конкурса за жељено занимање уписују се у школе, односно смјерове у гимназији, струке и занимања у средњим техничким и средњим стручним школама гдје има слободног мјеста.