Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Дјечији вртић “Наша радост“ прославио 50 година постојања

Дјечији вртић “Наша радост“ прославио 50 година постојања

Манифестацијом под називом “50 година нашег царства и другарства“, Дјечији вртић “Наша радост“ синоћ је у Дому културе “Угљеша Kојадиновић” у Српцу обиљежио 50 година постојања и рада.

Посјетиоцима је приказан филм у којем су садашњи и бивши директори говорили о развоју ове предшколске установе и значајним догађајима који су обиљежили њихове мандате, а путем фотографија из разних периода могао се видјети вртић некад и сад.

Богат програм са својим васпитачицама су припремили малишани, који су игром и пјесмом уљепшали свечаност.

Присутнима се обратила директорица вртића Богдана Михољчић која је истакла да је поносна што је дио колектива ове установе, упутила захвалност свим запосленима и родитељима полазника на коректној сарадњи и указаном повјерењу, као и Општини Србац и другима који несебично помажу да србачки вртић ради успјешно већ пола вијека.

“Kада је давне 1972. године вртић почео са радом, имао је 20 полазника и три радника, а данас има 165 дјеце и 30 радника и веома смо поносни на ту чињеницу. Ово је посао који се ради срцем и ми се трудимо да то и покажемо. Желим да захвалим нашим суграђанима, Општини Србац и свима који нас подржавају. Нови вртић који се тренутно гради омогућиће боље услове рад и пружити могућност да упишемо више дјеце, што нас посебно радује“, рекла је Михољчић.

Начелник општине Србац, Млађан Драгосављевић, честитао је директорици и запосленима на значајном јубилеју и истакао да вртић и у наредном периоду може рачунати на подршку локалне управе.

“Посматрајући рад вртића у протеклих шест година, колико вршим функцију начелника општине, о квалитету рада могу говорити само у суперлативу. Имао сам прилику да присуствујем разним манифестацијама које вртић организује и сваки пут сам био изнова одушевљен. Радује ме што ће најмлађи суграђани ускоро имати нови објекат гдје ће у бољим условима стицати прва знања и припремати се за полазак у школу, а планирано је да нови вртић у употребу буде предат у септембру наредне године“, рекао је наченик Драгосављевић и захвалио Влади Републике Српске на финансијској подршци.

Синоћној свечаности присуствовали су начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић, пензионисани радници вртића и бивши директори, као и други гости.

Јела Витомир, прва васпитачица у Дјечијем вртићу “Наша радост“ Србац већ годинама живи у Источном Сарајеву. Синоћ је присуствовала свечаностима и каже да је позив за долазак неизмјерно обрадовао.

“Част ми је што сам имала прилику да будем овдје и од срца захваљујем на позиву. Ово вече ме вратило 50 година уназад и призвало чак и оне успомене које су можда мало биле заборављене. Била је ово предивна манифестација и заиста сам срећна што сам дио свега овога. Иако већ годинама не живим у Српцу, никада није прекинута нит која ме везивала за овај предивни градић“, рекла је Јела.

На крају свечаности свим досадашњим директорима и пензионисаним радницима уручене су захвалнице и симболични поклони.