Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

До 19. маја пријаве пензионера за бањску рехабилитацију

До 19. маја пријаве пензионера за бањску рехабилитацију

Удружење пензионера Републике Српске објавило је оглас за подношење пријава за упућивање корисника права Фонда за пензијско инвалидско осигурање РС на бањску рехабилитацију за 2023.годину.

Секретар Удружења пензионера општине Србац, Славко Малешевић, рекао је да право на бањску рехабилитацију у здравствено-туристичким центрима у Републици Српској у трајању од 10 дана имају корисници права Фонда за пензијско-инвалидско осигурање који имају пребивалиште на подручју Републике Српске, који немају других личних примања и који у претходних пет година нису користили право на бањску рехабилитацију на терет Удружења пензионера РС, Борачке организације и Фонда здравственог осигурања РС.

“Пријава се подноси на прописаном обрасцу који корисници права могу преузети у канцеларији нашег удружења од 3. до 19. маја, у времену од 8 до 12 часова, сваког понедјељка, сриједе и петка”, рекао је Малешевић.

Kорисници права су дужни да уз пријаву приложе копију личне карте, чек од пензије за претходни мјесец, рјешење о пензионисању или насљеђивању пензије, доказ о висини пензије из иностранства или потврду ино исплатиоца пензије.

“Потребно је и потписати изјаву на прописаном обрасцу да осим пензије нема других личних примања и да у претходних пет година нису користили право на бањску рехабилитацију на терет наведених удружења и организација, те додати у којој бањи желе користити услуге бањске рехабилитације“, рекао је Малешевић.

Све додатне информације пензионери могу добити у Удружењу пензионера општине Србац или на телефон 051/740-519 понедјељком, сриједом и петком од 8 до 12 часова или на огласној плочи удружења.