Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

До сада учлањено 210 читалаца у Народну библиотеку поводом празника Светог Саве

Од почетка светосавске акције учлањивања читалаца за 1 KМ, нову чланску карту у Народној библиотеци у Српцу у прва три дана стекло је 210 грађана наше општине.

Директор библиотеке Бранко Савановић потврдио је велику заинтересованост читалаца и додао да ће се учлањивање на овај начин наставити до суботе.

„Највећа заинтересованост је међу ученицима основних и средњих школа, а долазе нам и студенти и радници. Пред крај акције очекујемо већи долазак пензионера“, рекао је Савановић и додао да се учлањење одвија радним даном од 7 до 17 часова а у суботу од 8 до 12 часова.

И ове године, према ријечима Савановића, бесплатним учлањењем биће награђени ученици који су остварили најбоље резултате на крају првог полугодишта.

„Већ двије године на овај начин награђујемо два разреда средње школе и најбоље разреде основне школе из Српца, Ножичког, Kобаша, Разбоја, Kукуља, Ситнеша и Ћукала. Такође ћемо по традицији организовати посјету удружењу Извор и бесплатно свим њиховим члановима уручити бесплатну чланску карту“, додао је Савановић.

Он истиче да су плаћања чланарине ослобођена и дјеца предшколског узраста, чланови породица погинулих бораца, ратни војни инвалиди и социјално угрожена лица.

Директор Бранко Савановић каже да ће и ове године бити награђени читаоци који су прочитали највише књига у прошлој години и који су активно користили услуге Народне библиотеке.

„Прошле године смо ову свечаност организовали у јануару, а ове године ћемо је морати пролонгирати због епидемиолошке ситуације. Чим се стекну услови, наградићемо наше најактивније читаоце“, рекао је Савановић.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *