Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Делегација Мркоњић Града посјетила општину Србац

Начелник општине Млађан Драгосављевић и замјеник начелника Владимир Гужвић угостили су данас трочлану делегацију општине Мркоњић Град коју је предводио начелник Драган Вођевић. Састанку су присуствовали вршилац дужности начелника Одјељења за просторно уређење општине Мркоњић Град, Слободан Рајковић и архитекта Здравка Kудра.

Драган Вођевић, начелник Мркоњић Града, рекао је да је повод њихове посјете разговор о темама из свакодневног функционисања ове двије општине и њихових становника и како побољшати квалитет живота у њима.

„Чули смо доста корисних информација везаних за пројекат изградње зграде за младе брачне парове који је почео са реализацијом у Српцу. Добили смо препоруку од људи који раде у Правобранилаштву Републике Српске да обавимо разговор са начелником Српца и његовим сарадницима по овом питању. У Мркоњић Граду такође планирамо изградњу једне такве зграде са 25 стамбених јединица па гледамо који је модалитет најприкладнији за реализацију пројекта. Информисани смо да је ова активност изазвала огромно интересовање младих Српцу и да је већ на првом кораку потврдила своју оправданост“, рекао је Вођевић.

Начелник општине Србац, Млађан Драгосављевић, рекао је да су почашћени посјетом гостију из Мркоњић Града и додао да су разговарали о много заједничких тема са акцентом на размјену искустава везано за изградњу зграде за младе брачне парове.

“Ово је био користан састанак о постојећим и новим пројектима на којем смо размијенили позитивна искуства по свим основама, обзиром да се ради о локалним заједницама сличних капацитета. Изњедрили смо доста заједничких проблема а наравно и начин на које их можемо ријешити и побољшати квалитет живота и сасвим је сигурно да смо створили полазну основу да овакве посјете буду чешће“, рекао је Драгосављевић.

Он је додао да су прије неколико дана имали прилику да угосте делегацију општине Фоча и на идентичан начин размујене искуства ове двије локалне заједнице.