Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Двоје умрлих и 11 обољелих од вируса корона у Српцу, вакцинисано још 48 особа

У Спортској дворани “9. јануар” у Српцу данас је у организацији Дома здравља Србац настављена имунизација друге групе грађана старијих од 65 година.

По ријечима епидемиолога докторице Тамаре Никичевић, све је прошло у најбољем реду, и нико од вакцинисаних лица није имао тегоба.

“Вакцинација је прошла у најбољем реду и нико није имао никакве реакције. Данас је на програму била фајзер вакцина и имали смо 48 доза. Трудили смо се да из свих тимова извучемо наше најстарије суграђане који су се пријавили за вакцину”, изјавила је Никичевић.

Она је нагласила да се за вакцинацију до сада пријавило око 1200 особа старости преко 65 година и додала да очекује да у Србац идуће седмице стигну много веће количине вакцине како би могли вакцинисати и до 150 особа дневно.

“Најављено је да је дошло много доза кинеске и Астра Зенека вакцине, фајзера нешто мање , а треба и руска вакцина да стигне крајем ове седмице. Чекају се дозволе Агенције за лијекове да их пусте у промет, и искрено се надам да ћемо сљедеће седмице моћи у правом смислу ријечи масовно вакцинисати наше становништво када бисмо свакодневно радили много већи број вакцинисања. Данас смо нажалост добили мали број. само 48 доза, и јако је тешко од 1200 пријављених извући 48 људи који ће примити вакцину”, рекла је Никичевић.

“Морам рећи да се заиста трудимо да извучемо по списковима колико можемо да то буду наши старији суграђани, јер људи не могу да се организују због превоза или неких других разлога, тако да се надам да ће идуће седмице то кренути много боље” рекла је Никичевић.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у протекла 24 часа др Никичевић је рекла да је и даље неповољна, и да је сваким даном у порасту број новозаражених, па је још једном упутила апел грађанима на придржавање мјера и поштовање дистанце.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац данас је добила резултате о укупно 11 новообољелих у протекла 24 сата ,од чега је девет позитивних особа на основу рађених PCR тестова а двије особе су заражене вирусом корона на основу рађених брзих антигенских тестова.

У истом периоду регистрована су и два смртна случаја особа заражених вирусом које су се налазиле на болничком лијечењу.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 187 особа, од чега је 59 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије у општини Србац је заражено 856 особа, од којих се опоравило 764 а преминула су 33 лица.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 1.406 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 576 особа.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish