Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Дан деветака србачких основаца, ученик генерације Немања Вученовић

Дан деветака србачких основаца, ученик генерације Немања Вученовић

У Дому културе у Српцу јуче је одржана манифестација “Дан деветака” коју је за мале матуранте централне школе и подручних одјељења организовала Основна школа “Јован Јовановић Змај” Србац.

За ученика генерације проглашен је Немања Вученовић.

Директор школе Мануела Рађевић-Јокић свим ученицима је пожељела срећу и успјех и да у даљем школовању и животу корачају сигурно као што су током основношколског образовања.

Немања Вученовић каже да му много значи то што је проглашен за ученика генерације и млађим ученицима поручује да се труд и рад исплате.

“Ово признање ми је подстицај да и у средњој школи будем што бољи и потрудим се да остварим исти успјех. Планирам уписати гимназију, а након тога факултет. Период из основне школе ћу памтити по друговима, наставницима и свему лијепом што смо прошли заједно, а оно што није било лијепо трудићу се да заборавим. Млађим ученицима поручујем да уче, јер се труд и рад исплате и буду награђени”, рекао је Немања.

Током манифестације уручене су награде и ученицима који су остварили посебне успјехе на такмичењима, као и њиховим менторима.

Ове године основну школу у Српцу завршила су 73 мала матуранта, а прослава матурске вечери је заказана за сутра у 19 часова.