Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Далибор Николић из Српца добитник Захвалнице за посебан допринос раду МУП-а

Далибор Николић из Српца добитник Захвалнице за посебан допринос раду МУП-а

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор полиције Републике Српске Синиша Kострешевић организовали су ове седмице у Управи за полицијску обуку традиционални новогодишњи пријем за 31 полицијског службеника који су током ове године исказали висок степен професионалности и пожртвованости у спашавању људских живота.

Међу њима је и Српчанин Далибор Николић, начелник Одјељења за противдиверзиону заштиту, Јединица за оперативну подршку, коме је уручена Захвалница за посебан допринос раду МУП-а.

Полицијски службеник Далибор Николић је 9. марта ове године био распоређен у Полицијској станици Србац, Полицијска управа Градишка, на радно мјесто замјеник командира и поступао по пријави да је лице пуцало из ватреног оружја на раднике предузећа Електрообнова д.о.о. Бања Лука, који су изводили радове на далеководној мрежи која се налазила на његовом посједу на територији општине Србац.

Након тога, лице је отишло у кућу те, уз пријетње оружјем, саопштило да недозвољава никоме да уђе у двориште. Након извршених блокада, полицијски службеник Далибор Николић је остварио контакт са лицем, те га увјерио да одложи аутоматску пушку коју је држао у руци, као и ручне бомбе које су се налазиле у џеповима.

Потом је Николић лишио слободе пријављеног и спровео у просторије Полицијске станице Србац.

Честитамо на залуженом признању!