Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Волонтери Цезара у акцији чишћења града

Волонтери Цезара у акцији чишћења града

У оквиру пројекта ,,Екомотива”, Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” организовало је јуче прољећно чишћење ужег градског језгра.

Акција је носила назив “Еко објектив” а учествовало је око 30 волонтера.

У оквиру пројекта наредних дана биће организоване разне активности које имају за циљ подизање свијести о значају екологије.

Извршни директор удружења, Тања Шњегота, каже да су искористили лијепо вријеме да почну са разним садржајима на отвореном.

“Радили смо на чишћењу града и показали да уз мало труда можемо направити велике резултате. Aкцију смо симболично назвали “Еко-објектив”, како бисмо, упоређујући слике прије и послије чишћења, увидјели разлику и потребу оваквих активности. Ово је само један дио пројекта, који реализујемо уз подршку ЦЕРД-а, а дружење настављамо у понедјељак, подјелом цекера нашим суграђанима, како бисмо показали да је са разних аспеката неопходно чувати животну средину”, рекла је Шњегота.

Она додаје да су на неколико локација у граду поставили канте за смеће, тамо гдје их није било.

“Након реализације свих планираних активности, пројекат ће бити завршен походом на врх Мотајице-Градину”, нагласила је Шњегота.

Према њеним ријечима, потребно је да се свијест грађана о очувању околине промијени, јер је евидентно да се не води довољно рачуна о бацању разног отпада.

Тијана Благић, ученица седмог разреда ОШ “Јован Јовановић Змај” каже да није знала колико се отпада може наћи на јавним површинама и додаје да јој је драго што је помогла да Србац изгледа уредније.

Ирина Kљајчин, ученица трећег разреда економских техничара ЦСШ “Петар Kочић” такође је учествовала у акцији и суграђанима упутила позив да им не буде тешко прошетати до канте за смеће јер ће на тај начин умањити повод за овакве активности.

Освјежење и ужину за волонтере је обезбиједила Општина Србац.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish