Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вечерас промоција монографије о Угљеши Kојадиновићу, аутора Бранке Санчанин

Вечерас промоција монографије о Угљеши Kојадиновићу, аутора Бранке Санчанин

Монографија о великану југословенског глумишта, Угљеши Kојадиновићу, аутора Бранке Санчанин, вечерас (петак 24.06.2022.) ће бити представљена ширем аудиторијуму на промоцији која ће се организовати у Дому културе у Српцу са почетком у 19 часова.

Kњига носи назив “Уморан од додира…Угљеша Kојадиновић (1936-1982) – живот и дјело -“ а на промоцији ће говорити уредник, издавач, рецензенти, режисери, глумци, професори, писци и аутор.

Током четворогодишњег истраживачког рада, Бранка Санчанин је прикупила преко 270 фотографија и докумената који говоре о лику и дјелу Угљеше Kојадиновића, а обишла је и Хрватско народно казалиште, Хрватски државни архив, Хрватску радио-телевизију и друге важније институције у Загребу, гдје је Угљеша похађао Академију за казалишну умјетност и имао стални позоришни ангажман.

Подршку у прикупљању обимне грађе добила је и од наше суграђанке Вање Малешевић која јој је дозволила приступ породичној реликвији коју је чувала њена мајка Слободанка, Угљешина рођена сестра. Ријеч је о његовом старом коферу у којем су сачуване бројне фотографије и бројна документација о његовом животу на сцени и ван ње, што је Бранка пробрала, систематизовала и сложила у ово капитално дјело.

Позивају се грађани Српца и околних општина да присуствују промоцији.