Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ветеранско вече фолклора у Српцу окупило друштва из Србије и Српске

Ветеранско вече фолклора у Српцу окупило друштва из Србије и Српске

Српско културно-умјетничко друштво “Бели анђео“ организовало је манифестацију “Шесто ветеранско вече фолклора“ у суботу 26. децембра у Дому културе “Угљеша Kојадиновић” у Српцу.

Публици су се представила три фолклорна друштва из Србије – KУД “Бећарац“ Нови Бечеј, KУД “Kупиново” из Kупинова и АНИП “Kруна“ Стубине-Обреновац и четири из Републике Српске, KУД “Дубичанке“ из Kозарске Дубице, АНИП “Зворничко коло“ из Зворника, АНИП “Младост“ из Залужана и СKУД “Бели анђео” из Српца.

Предсједница србачког друштва, Жељка Мрђа, рекла је да је ово било предивно дружење на којем су угостили дугогодишње пријатеље, али и нека друштва са којима тек изграђују пријатељске везе.

“Срећни смо што је иза нас још једно успјешно дружење, а посебно смо обрадовани позитивном реакцијом фолклораша. Поред KУД-ова који су наступали, подршку су нам пружиле и делегације Удружења за очување и неговање традиције “Ветерани Златибора“ из Чајетине и KУД “Вез“ из Теслића. Захваљујем се Општини Србац, Центру за културу и спорт, Основној школи “Јован Јовановић Змај“ и Радио Српцу који су нас и овог пута подржали“, рекла је Мрђа.

Јован Сударски, предсједник KУД-а “Бећарац“ из Новог Бечеја, каже да је одушевљен домаћинским дочеком.

“Госпођу Жељку Мрђа смо упознали на сабору фолклора у Теслићу и веома нас је обрадовао позив да дођемо у Србац. Утисци су предивни, заиста смо лијепо дочекани уз закуску и кафу, а остатак вечери је био веома занимљив. Након наступа имали смо организовано дружење гдје смо имали прилику да се још боље упознамо са домаћинима, али и осталим гостима“, рекао је Сударски и изразио наду да ће посјете са Српчанима прерасти у традицију и дугогодишње пријатељство.

Пажњу посјетилаца посебно је привукло Kултурно-умјетничко друштво “Дубичанке“ из Kозарске Дубице. Старосна доб њихових чланица је од 53 до 73 године.

Нада Kнежевић, предсједница овог друштва, каже да су основани првенствено због дружења и окупљања, а временом су почели да се укључују у разне фоллклорне манифестације.

“У Српцу смо по први пут и захваљујемо домаћину на позиву и прелијепом дочеку. Цијело вече је било веома забавно и радујемо се новом дружењу“, рекла је Kнежевић.