Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ватрогасци апеловали на редовно одржавање димњака

Ватрогасци апеловали на редовно одржавање димњака

Територијална ватрогасна јединица Србац упутила је апел грађанима да врше редовно одржавање димњака како би се спријечиле теже посљедице по лица и имовину.

Наиме, у протеклих седам дана евидентиран је повећан број пожара димњака на стамбеним објектима, који су узроковани нередовним одржавањем.

“Са пожарима димњака долази и до читавог низа других штетних посљедица, јер се у тим случајевима ватра лако и брзо шири. У првом реду, такви се пожари често прошире на читаве објекте, праћени су великим материјалним штетама, тако да долази до тога да породица остаје без имовине и крова над главом и то у врло лошим временским приликама. Најгоре од свега је што су овакви пожари праћени бројним повредама и људским жртвама, што је и најгоре у таквим случајевима”, наводе у Територијалној ватрогасној јединици.

Према њиховим информацијама, јуче се у Разбоју Љевчанском догодио пожар који је изазвала плинска боца у стамбеном објекту. Брзом интервенцијом ватрогасаца спријечено је ширење ватре, тако да на објекту није настала већа материјална штета, а није било ни повријеђених лица.