Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Васкршња јаја на градском тргу фарбало 180 дјеце

Васкршња јаја на градском тргу фарбало 180 дјеце

Око 180 дјеце из цијеле србачке општине данас је фарбало васкршња јаја на градском тргу у Српцу у склопу традиционалне манифестације „У сусрет Васкрсу“ која је одржана девети пут у организацији Народне библиотеке а под покровитељством Општине Србац.

На манифестацију су стигли чланови Дјечијег вртића “Наша радост”, Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор”, Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.”, ученици нижих разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца, омладинске селекције Фудбалског клуба „Слога“, чланови НВО „Миленијум“ и други.

Малишани су са фломастерима и цирконима украшавали васкршња јаја а најљепша су добила пригодне награде.

Прво мјесто освојила је Анастасија Ђукић из Српца, друго Милица Ђукић а треће Милица Сокнић.

Награде за најљепше украшена јаја добили су и Драган Милијашевић, Константин Божић, Јелена Лончар, Маријана Врачар, Николина Лепир, Марко Игњатић и Матеја Товиловић.

Поред представника библиотеке, награде су уручивали замјеник начелника општине Владимир Гужвић и начелник одјељења за финансије Зорица Стаменић, а међу присутнима је био и начелник одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

Директор Народне библиотеке, Бранко Савановић, рекао је да је одзив дјеце и ове године био добар, додајући да је атмосфера била одлична и да је све протекло у најбољем реду.

Он се захвалио свим донаторима, а посебно србачким пекарама и пекотекама, те Удружењу жена из Српца које је организовало мини васкршњи сајам на тргу.

Спонзори данашње манифестације били су Општина Србац, Центар за културу и спорт, Пекара Сунце, Пекотека Кви-Кви, Пекара Центар-АМД Трејд, Фарме јаја Грабовац и Аничић, Маркет Фортуна, Тржни центар Хипер Корт, Аква Тим, Дијана текстил и Трговинска радња Савић.

Више фотографија погледајте у фејбук групи Општине Србац ОВДЈЕ.