Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Бранко Савановић један од предавача на пленарном засједању Руске академије наука

Бранко Савановић један од предавача на пленарном засједању Руске академије наука

Директор Народне библиоетеке Србац, Бранко Савановић, узео је учешће у пленарном засједању у склопу манифестације „Идеје Владимира Ивановича Вернадског“ које је данас одржано путем интернета у организацији Тамбовског универзитета из Русије.

Савановић је онлајн путем држао предавање на тему „Улога библиотека у развоју науке“ а међу учесницима су били представници Министарства науке и високог образовања Руске Федерације, Руске академије наука и других научних и образовних установа и институција из Русије.

„На семинару се говорило о 12 различитих тема које су се односиле на програме и планове рада музеја, рад савјета младих и слично а ја сам имао ту част да будем једини предавач на тему улоге библиотека у научној сфери што је велика привилегија како за мене, тако и за Народну библиотеку Србац и Републику Српску“, рекао је Савановић.

Поред пленарног засједања сутра је на распореду и округли сто на којем ће такође учествовати многи уважени академици, научни и културни радници који су окупљени око идеја Вернадског, чувеног руског филозофа и природњака.

„При Народној библиотеци у Српцу већ неко вријеме дјелује Центар за изучавање руског језика у склопу којег имамо у плану да до краја године организујемо заједничку манифестацију на којој ћемо угостити представнике Тамбовског универзитета, затим једну од секција Руске академије наука и наше пријатеље из Привредне коморе московске области Домодедово“, истакао је Савановић.