Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Борачка организација Србац упутила ријечи подршке Милораду Kојићу

Борачка организација општине Србац осуђује пријетње смрћу које су на друштвеним мрежама упућене директору Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милораду Kојићу и тражи од надлежних органа Републике Српске и БиХ да одговорни за то буду пронађени и кажњени.

“Милорад Kојић се са својим сарадницима годинама бори и залаже да истина изађе на видјело, да се покаже и докаже да су велики и страшни злочини почињени и над Србима од припадника друга два народа.

Нажалост, и ми, припадници Прве србачке лаке пјешадијске бригаде смо живи свједоци о бруталним злочинима према српским борцима и цивилима који су почињени 1995. године на озренско-возућком ратишту.

С обзиром на нападе, па и пријетње ликвидацијом према свима који говоре истину о злочинима над Србима, постављамо питање, значи ли то да је забрањено износити истину о страдању Срба, или је „прича о страдањима, злочинима“ само екслузивно право неког другог, а не Срба и српских жртава.

Kао и увијек, истина смета, смета изношење чињеница и података о злочинима над српским народом, и зато је Милорад Kојић изложен честим и скоро свакодневним пријетњама, због чега дајемо апсолутну подршку њему и његовим сарадницима из Центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица.

Потребно је да сви, учинимо све, како би коначно послије толико година на видјело изашла истина о Одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске”, наводи се у саопштењу Борачке организације Србац, које је потписао предсједник Горан Плотан.

Пријетња Kојићу упућена је путем друштвене мреже Фејсбук, а праћена је непримјереним квалификацијама у контексту посла којим се бави.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *