Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Борачка организација Србац позвала грађане на мирни протест

Борачка организација Србац позвала грађане на мирни протест

Борачка организација општине Србац издала је саопштење за јавност поводом најављених мирних протеста који ће се у организацији Борачке организације РС одржати у Бањалуци на Тргу Kрајине, у сриједу 20. априла 2022. године у 17 часова, како би се изразило незадовољство недавном одлуком Kристијана Шмита у вези са Законом о непокретној имовини.

У саопштењу се каже:

  1. Борачка организација општине Србац подржава одлуку руководства БОРС да се организују мирни и достојанствени протести на којима се требају осудити константна уплитања „међународног фактора“ у унутрашња питања и односе у БиХ и Републици Српској. Сматрамо да се унутрашње уређење у БиХ треба заснивати на досљедној примјени Дејтонског споразума, Устава БиХ и Устава Републике Српске те кроз дијалог и договор изабраних представника конститутивних народа, а не наметањем било каквих одлука и рјешења оних који не живе у овој земљи, који ништа и не знају о овој земљи и народима који живе у њој, и којима је ова земља само „одлично радно мјесто“.
  1. Борачка организација општине Србац позива чланство и остале грађане да узму учешће у протестима јер само одлучни и јединствени можемо сачувати институције Републике Српске а самим тим и Републику Српску. Није вријеме за било какве подјеле, већ је вријеме да будемо јединствени и у истој колони, колони која брани нашу слободу и нашу Републику.
  2. Сви заинтересовани за одлазак на протесте се могу пријавити лично у канцеларији Борачкој организацији општине Србац или на телефоне 051/926-518 и 065/939-100 до сутра /уторак 19. април до 15 часова/, а организован је заједнички одлазак у Бањалуку. Полазак је испред спортске дворане „9. јануар“ у сриједу 20. априла у 14.30 часова, наведено је у саопштењу Борачке организације општине Србац.
BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish