Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Асфалтирано 12 километара локалних путева широм србачке општине

Асфалтирано 12 километара локалних путева широм србачке општине

Општина Србац уз финансијску помоћ Владе Републике Српске наставила је и у овој години са пројектима санације путне инфраструктуре за шта су уговорена средства у износу од око два милиона KМ.

У априлу је завршена реконструкција и асфалтирање пута од Гламочана до Бајинаца у дужини од 1200 метара и два путна правца у Kукуљама у дужини од 1615 метара, а радове у вриједности од 315 хиљада KМ је изводило грађевинско предузеће „Хидрокоп“ из Бањалуке.

Након тога са радовима је кренуло грађевинско предузеће „Градис инвест“ из Српца а започели су у Србац Селу гдје су асфалтирана четири приступна пута у дужини од 700 метара.

Извршена је и санација и асфалтирање локалног пута у Дворинама у близини моста у засеоку Грабићи, у дужини од 700 метара, као и пута у Влакници према мјесном гробљу у дужини од 400 метара.

Асфалтирана је и прва дионица локалног пута у Ситнешима, према православном храму Светог пророка Илије, у дужини од 1000 метара, а у току су радови на другој дионици дужине 1080 метара.

Нови асфалт положен је и на дионицу пута од фабрике воде у Срђевићима према граници са општином Прњавор у дужини од 1500 метара.

Вриједност свих грађевинских радова које је изводио „Градис инвест“ износи близу 500 хиљада KМ.

Уговор о реконструкцији и асфалтирању локалних путева потписан је и са грађевинским предузећем „МГ Минд“ из Мркоњић Града у износу од 1.2 милиона KМ. Ово предузеће је протеклих седмица завршило радове на осам путних праваца.

Асфалтиран је локални пут у Сеферовачи у дужини од 920 метара, Бруснику 160 метара, Kаоцима 700 метара (двије дионице од 500 и 200 метара), Доњим Срђевићима 220 метара, Повеличу 1000 метара (двије дионице од 580 и 420 метара), Ситнешима (према гробљу Kлепало) 500 метара и дионица пута Ножичко-Илићани у дужини од 820 метара, као и улица Данка Митрова у Српцу у дужини од 350 метара. У склопу истог уговора асфалтирани су и паркинг простори код средњошколског игралишта и Ватрогасног дома.

Укупна дужина свих локалних путева који су асфалтирани у протекла три мјесеца на подручју србачке општине износи око 12 километара.

Тренутно се одвија реконструкција још неколико путних праваца на које ће бити положен асфалт наредних седмица а у питању су локални пут у Лилићу у дужини од 500 метара, Доњим Kладарима 220 метара, пут према мјесном гробљу у Доњој Лепеници у дужини од 1000 метара и Макванској улици у Српцу у дужини од 240 метара.

У завршној фази су и радови на реконструкцији регионалног пута Србац-Прњавор-Теслић, на дионици која пролази кроз Србац. Већи дио пута у нашој општини је саниран и асфалтиран а остало је да се приведу крају радови на асфалтирању посљедње дионице у Лепеници.

Инвеститор је Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“ а укупна вриједност реконструкције и асфалтирања комплетног пута, у дужини од 82,9 километара, износи 26 милиона KМ.