Дјечији вртић прославио крсну славу Светог Николу
20. децембар, 2018.
Потписани уговори о санацији 40 стамбених јединица оштећених у поплавама
21. децембар, 2018.

Зимско пјешачење на Мотајицу у недјељу 23. децембра

Планинарско друштво “Мотајица” из Српца организује у недјељу 23. децембра традиционално зимско пјешачење на највиши врх Мотајице – Градину. Програмом манифестације предвиђено је окупљање учесника у Горњој Лепеници код планинарског дома од 8 до 9 часова.

Након тога креће поход на Градину а очекује се да ће у овој планинарској акцији учествовати око 200 учесника из бањалучке, добојске и приједорске регије.

Од 11 до 12 часова предвиђено је дружење на Градини а повратак до планинарског дома у Лепеницу, преко Николића потока, од 13 часова.

За све учеснике организатор је обезбиједио ручак у виду планинарског пасуља, чај и кувано вино.

Заинтересовани за учешће у овој зимској акцији могу добити више информација од предсједника друштва, Миленка Драгомировића Максе, на број телефона: 065 629 367.

Активни ће наредних дана бити и чланови Планинарског друштва “Видета” из Српца који у понедејељак 31. децембра организују дочек Нове године у пицерији Сигнал у Српцу када ће им у госте доћи чланови планинарских друштава “Мањача” и “Поштар-Телеком” из Бањалуке, “Kоњух” из Тузле и “Kестен” из Дервенте.

Окупљање гостију планирано је у 19 а музички програм од 20 часова када ће бити организована заједничка вечера и томбола.

Дружење планинара се наставља 1. јануара. Након доручка кренуће се на традиционални успон на Градину из правца Kаоца.

На прославу Нове године могу доћи и грађани који нису чланови планинарског друштва. Цијена по особи износи 30 KМ а преноћиште је 10 KМ. Пријаве и уплате је потребно обезбиједити најкасније до 25. децембра на бројеве телефона 065 583 706 и 065 524 401.

Comments are closed.