Саопштење о могућности ограниченог рада на дане државног празника
26. децембар, 2018.
“Ц.Е.З.А.Р.” одушевио новогодишњим концертом у препуном Дому културе
26. децембар, 2018.

Зимско пјешачење на Мотајици организовано двадесету годину заредом

Планинарско друштво “Мотајица” из Српца организовало је протеклог викенда традиционално зимско пјешачење на највиши врх Мотајице – Градину на стази дугој 4800 метара. Ово је двадесети пут заредом како се организује ова планинарска акција, а одзив је и ове године био одличан јер је Мотајицом пјешачило око 180 планинара из 14 планинарских друштава бањалучке, приједорске и добојске регије.

Поход ка Градини је кренуо од планинарског дома у Горњој Лепеници гдје су се рекреативци окријепили чајем, ракијом и куваним вином. Након доласка на Градину организовано је једночасовно дружење, а повратак је организован истом стазом, преко Николића потока, гдје је у вечерњим часовима организована заједничка вечера.

Предсједник Планинарског друштва “Мотајица”, Миленко Драгомировић Максо, каже да је акција у потпуности успјела јер је дан био идеалан за овакву врсту дружења.

“На Градини је посебан угођај у зимским условима што је утицало на добро расположење свих учесника. Многи од њих нам се враћају из године у годину, као напримјер Планинарско друштво “Kлековача” из Приједора које је пропустило само једно дружење у протеклих 20 година. Стигло нам је чак и неколико планинара из Љубљане и Херцеговине а по први пут су у госте дошли планинари из Сребреника и Чечаве”, рекао је Драгомировић.

Најмлађи учесник имао је свега пет година а било је и оних који су ушли у девету деценију живота.

“На нашу манифестацију добро дошли су сви који воле природу и пјешачење, без обзира да ли су чланови неког планинарског друштва. Захваљујемо се свима који нам долазе и уважавају наш рад, што нас обавезује да сваке наредне године организујемо овај догађај на још већем нивоу”, рекао је Драгомировић.

Свим планинарским друштвима која су учествовала на пјешачењу уручене су пригодне захвалнице и новогодишњи календари.

 

Comments are closed.