Расписан јавни позив за финансирање предузетништва младих до 35 година
6. децембар, 2018.
Представа „Истина (не) боли“ одушевила србачку публику
6. децембар, 2018.

Завршено асфалтирање путева у Новој Веси и Kукуљама

У мјесним заједницама Нова Вес и Kукуље завршена је реконструкција локалних путних праваца који су финансирани у оквиру реализације програма Међународног фонда за развој пољопривреде (ИФАД).

У Новој Веси је извршено асфалтирање путне дионице у дужини од 478 метара у засеоку Радојчићи а у Kукуљама је положен асфалт на путну дионицу дугу два километра.

Претходно је у Kукуљама у оквиру програма ИФАД у новембру ове године асфалтирано 2.2 километра локалних путева а исто толико је асфалтирано у септембру уз финансијску помоћ Владе Републике Српске, тако да укупна дужина реконструисаних путева у овом селу у овој години износи 6.4 километара.

Радове на овим путним дионицама изводило је грађевинско предузеће „Геокоп“ из Дервенте.

Програмом ИФАД предвиђено је да се до краја године реконструишу локални путеви у осам србачких села у укупној дужини од преко девет километара. Вриједност инвестиције износи 723 хиљаде KМ.

До сада је завршена реконструкција пута кроз засеок Јосиповићи у Kоровима у дужини од 1193 метра, затим пут у дужини од 487 метара у засеоку Џемат у Kаоцима као и 1.2 километра пута у Дугом Пољу који се прикључује на пут према Гламочанима.

Остало је да се изврше радови на реконструкцији пута у Разбоју Љевчанском у дужини од 700 метара, Лилићу 450 метара и Ситнешима 450 метара.

Преко ИФАД-а је обезбијеђено 70 одсто средстава за ову инвестицију а мјештани и локална управа преосталих 30 одсто.

Пројекат се реализује уз посредство Јединице за координацију пољопривредних пројеката која дјелује при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

 

Comments are closed.