Одржана четрнаеста србачка Моторијада
5. август, 2018.
Тежак квар на цјевоводу у Повеличу, радници Водовода даноноћно раде на санацији
6. август, 2018.

Завршена реконструкција и асфалтирање ужег градског језгра у Српцу

Грађевинска фирма „Градис инвест“ из Српца завршила је радове на реконструкцији и асфалтирању ужег градског језгра у Српцу на локацији код занатског центра. Средства за ову инвестицију стигла су од Владе Србије уз посредство Владе Републике Српске. На овај начин центар града је добио љепши и урбанији изглед а уједно су обезбјеђена и нова паркинг мјеста. 

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да је још преостало да се уреде зелене површине на овом локалитету а у плану је и постављање расвјете чиме ће овај пројекат бити у потпуности реализован.

„Захваљујемо се Влади Србије која нам је донирала 150 хиљада евра за неколико пројеката који ће бити реализовани ове године, међу којима се издваја и реконструкција зграде Центра за социјални рад, што ће ускоро започети. Посебну захвалност упућујемо Влади РС на челу са премијерком Жељком Цвијановић јер без њиховог залагања ове инвестиције не би биле могуће“, рекао је начелник Драгосављевић.

Он подсјећа да се уз финансијску помоћ Владе РС тренутно одвија реконструкција пута у Малим Ситнешима који би ускоро требао бити асфалтиран а слични радови ће почети до краја августа и у Кукуљама и Бајинцима. За ова три пројекта путне инфраструктуре биће издвојено око пола милиона КМ.

„Ових дана завршен је тендер за извођача радова на још неколико путних дионица које ћемо реконструисати средствима Владе РС, међународних фондова и уз суфинансирање мјештана тако да ће ускоро започети реализација и ових пројеката. Планирано је да сви радови буду завршени у септембру ове године“, рекао је начелник Драгосављевић.

 

 

Comments are closed.