Предсједница Владе РС Жељка Цвијановић у четвртак 9. августа у посјети Српцу
8. август, 2018.
Одали почаст деветорици погинулих бораца из Повелича
9. август, 2018.

Запрашивање комараца на подручју општине Србац у петак 10. августа

Обавјештавају се грађани србачке општине да ће у петак 10. августа бити организовано сузбијање одраслих форми комараца са земље. На овим пословима биће ангажовано предузеће за санитарно-еколошку заштиту “Еко Бел” из Лакташа. Акција ће бити извршена у времену од 20 до 23 часа.

Сузбијање комараца ће вршити пет екипа Еко бела састављених од дипломираних санитарних инжењера а вршиће се на локацијама: град Србац са приградским насељима, потез од Српца до Ситнеша, Дворина и Повелича, потез од Српца до десне стране Повелича и села Лијевче поља, потез од Српца до Корова и Сефероваца као и локалитет Брезовљана, Селишта, Ножичког, Старог Мартинца и Пријебљега закључно са индустријском зоном.

Упозоравају се пчелари да у наведеном термину предузму све потребне мјере за заштиту пчела а оне се састоје у наткривању пчелињих друштава најлоном, картоном или другим приручним средствима.

Запрашивање комараца је првобитно требало бити извршено крајем јуна али је одгођено због кише. У случају да лоши временски услови буду владали и овога пута, грађани ће путем средстава информисања бити на вријеме обавјештени о накнадном термину акције.

Comments are closed.