У току асфалтирање пута у Малим Ситнешима
6. октобар, 2018.
Стижу нова возила за србачки Дом здравља и Комуналац
6. октобар, 2018.

Општина Србац издвојила 12.850 КМ за санацију друштвених домова

За реконструкцију девет друштвених домова у мјесним заједницама широм србачке општине, локална управа је одобрила средства из буџета у износу од 12.850 КМ. Од овог износа већ је утрошено око 11 хиљада КМ за санацију домова у седам мјесних заједница док ће преостала средства бити потрошена чим почну радови на преостала два објекта.

До сада је издвојено 2.385 КМ за набавку и постављање столарије на друштвеном дому у Старом Мартинцу и 1.159 КМ за замјену улазних врата, малтерисање и постављање фасаде на дому у Дугом Пољу. 

Завршени су и радови на опремању и адаптацији просторија мјесне заједнице у Доњој Лепеници за шта је општинска управа издвојила 925 КМ за опремање мокрог чвора, набавку и уградњу клима уређаја.

У завршној фази су радови на друштвеном дому у Кладарима гдје је Општина Србац учествовала са износом од 1.133 КМ поправку крова оштећеног усљед олујног невремена, а приводе се крају и радови на друштвеном дому у Каоцима гдје је локална управа издвојила 2.019 КМ за доградњу просторија у дому и санацију мокрог чвора.

Донацију општинске управе добио је и ФК „Полет“ из Малих Ситнеша коме је одобрено 2.000 КМ за изградњу свлачионице и игралишта за одбојку.

Кренули су и унутрашњи радови на санацији друштвеног дома у Пријебљезима за шта је Општина Србац издвојила 985 КМ за санацију зидова и плафона, односно постављање ригипс плоча, фасадирање и бојење унутрашњих зидова.

Средства су одобрена за још два друштвена дома који ће бити санирани у наредном периоду. У плану је санација унутрашњих зидова и плафона, односно фасадирање и кречење у домовима у Кобашу и Лилићу.

 

Comments are closed.